El Sant Cugat i la seva aposta inclusiva

PRIMERA CATALANA
Per Marc Perelló el 15/04/2024
El Sant Cugat i la seva aposta inclusiva
Fotògraf: Marc Perelló
El conjunt roig-i-negre organitza una jornada de futbol inclusiu, amb la col·laboració de la Fundació Itinerarium
Una jornada d’entrenaments entre el Sant Cugat FC i l'equip de la Queens League Aniquiladoras, amb el suport de la Fundació Itinerarium, va ser la iniciativa social que s'ha organitzat al ZEM Jaume Tubau. Un projecte esportiu amb l'únic objectiu de fer esport amb la pilota com a excusa i fil de conductor d’una tarda diferent, però entretinguda i realment profitosa.

La Fundació Itinerarium és un grup de 15 nois i noies amb discapacitat intel•lectual, en que el futbol  és el nexe d’unió amb el seu entorn. És per això, que organismes com Itinerarium, creada pels germans Vives, amb una gran trajectòria, creuen en aquests projectes, que han tingut molt bon resultat en grans clubs i entitats esportives: Tenim una metodologia que també hem aplicat en clubs com el FC Barcelona o el Reial Madrid i en què qualsevol persona amb una discapacitat pugui jugar i gaudir de la pràctica esportiva”.

Itinerarium busca inculcar uns valors educatius i defensar que una persona amb qualsevol limitació ha de tenir l’oportunitat de jugar i entrar en contacte amb la disciplina esportiva perquè té els seus avantatges: “Ens agrada compartir, sumar capacitats i normalitzar que una persona cega o un noi que va en cadira en rodes pot jugar a futbol malgrat les complicacions que en un principi això li pugui suposar. No serà l’última vegada que organitzem activitats com aquest entrenament a Sant Cugat”, explica Marc Vives, impulsor de projectes de la Fundació Itinerarium.


És així com, i malgrat que en el passat es va formar un equip per a l’ocasió, 13 anys després, el club santcugatenc voldria mantenir actiu el projecte: “El club vol tenir aquesta mirada inclusiva i aportar uns valors que són positius per la ciutat. També per aquestes persones, per viure noves vivències i veurem en el cas que es formés un nou equip, si el portarem o no a curt termini a competició. Això no és una prioritat. La nostra voluntat és social. Quan vam formar l’equip l’any 2010, per exemple, ens vam trobar que alguns nois no gaudien prou i van anar deixant-ho bona part d’ells. Aquells anys el club va ser pioner en aquestes iniciatives que els últims anys també han impulsat altres clubs. Ara trobem el moment perquè aquest projecte, que forma part del nostre ADN, torni”, assegura Vives.

Restarem sempre pendents sobre si aquesta aposta inclusiva del Sant Cugat fa un pas més i altres clubs segueixen la seva idea per ajudar a donar un espai a tots els col·lectius en un món amb gran visibilitat mediàtica i social com és el del futbol. Enhorabona per la iniciativa. Sort Sant Cugat!
TORNA
Et pot interessar
El Sant Cugat i la seva aposta inclusiva
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB