Després d'un dolent inici de lliga, l’equip liderat per Lluís Milà ha capgirat la dinàmica i busca mantenir la categoria
La
Unió Esportiva Tàrrega va arribar
a principis del mes de desembre amb set derrotes, un empat i només una victòria. Era cuer del
grup 3 de la Primera Catalana i, com no pot ser d’una altra manera, amb males sensacions.
A causa d’aquesta delicada situació, el club va decidir destituir l’entrenador Candi Viladrich el passat 9 de desembre. En el seu lloc va accedir al càrrec Lluís Milà. Però no només va haver-hi aquesta novetat a la banqueta. Juntament amb Milà, també ho va fer Ramon Maria Calderé, destituït a la Montañesa unes setmanes abans i exjugador del Barça a finals dels anys vuitanta. Calderé va acceptar el càrrec d’adjunt a la direcció esportiva per tal endreçar el rumb i generar un canvi immediat a nivell esportiu.
I aquest va arribar. Després de guanyar el Catllar, rival directe i amb aspiracions similars, el passat diumenge 23 de gener, l’equip de Lluís Milà va augmentar la dinàmica a tres victòries i un empat que el situa en una il·lusionant dotzena posició i apropar-se a l'objecitu de la salvació fixat a principi de temporada.
Pep Boté, director tècnic del conjunt blaugrana, explica que després del cessament de Candi, es buscava un perfil d’entrenador capacitat, però que sobretot tingués carisma. “Abans del fitxatge del Lluís jugàvem bé encara que perdiem els partits per detalls del futbol”.
Boté argumenta que aquest bon moment de l’equip a la lliga es tradueix en els deu punts que han aconseguit aquestes últimes setmanes. “També és veritat que ha ajudat molt la il.lusió que ha provocat les arribades del Lluís i del Ramon”, afegeix Boté. Amb la novetat de Milà a la banqueta s’hi han sumat incorporacions noves com les d’Albert Farré, Cristian Castaño, Miquel Navarro, i la d’Izan Fernández a la davantera.
“El tècnic va demanar reforçar el mig del camp per tenir un joc més propositiu i millorar i corregir la fragilitat defensiva, que ens ha afectat als resultats de les primeres jornades. L’Albert i el Cristian són jugadors que venen de jugar al Barbastre del campionat aragonès de la Tercera RFEF, i pels quals es va insistir, ja que coneixen la casa i no necessiten un gran període d’adaptació”.
De la mateixa manera, hi ha hagut algunes baixes que no tenien la confiança del cos tècnic. Milà també lamenta la sortida del lateral esquerre Erwin a un equip de Tercera: “Era un jugador important, amb moltes qualitats, però que ha volgut aprofitar aquesta oferta per assumir un repte nou a la seva carrera com a futbolista”, valora Lluís Milà.
EL nou entrenador del Tàrrega assenyala què li va motivar agafar un equip a la meitat de la temporada: “Tenia ganes de ser entrenador, el Ramon (Calderé), com a mentor meu al futbol, em va dir que era un moment important per tornar a treballar com a entrenador de futbol, i vaig acceptar el càrrec sabent la situació complicada que travessava el Tàrrega”.
L’entrenador vilafranquí del també exposa que una de les debilitats de l’equip urgellenc són a la parcel.la defensiva. “S’havia de resoldre des d’un principi la fragilitat defensiva i aquests partits ho hem solucionat”. Per contra, també reconeix els punts forts que té l’equip com a bloc: “És un grup amb una bona solidesa defensiva. Ha interpretat molt bé els conceptes que he donat i això suposa que puguis deixar la porteria a zero o que et marquin menys”.
Tot i això, Milà puntualitza que hi ha coses a corregir durant les pròximes setmanes: “Hem d’afiançar la part defensiva, reforçar la versatilitat perquè puguem donar més circulació i ritme a un joc que llavors serà el més dinàmic possible”. D’aquesta manera, creu que els nous fitxatges faran més ràpida una millora immediata i a curt termini de l’equip: “El Cristian ens ajudarà a anar recuperant el bon nivell de l’equip en les posicions de la primera línia i, sobretot, l'Albert Farré ens ajudarà molt perquè fa créixer futbolísticament els jugadors que té al seu voltant“, diu Milà, tot apuntant les característiques de dos dels fitxatges importants que ha fet recentment la direcció esportiva.
És un equip renovat i que com diuen tant el director tècnic com l’entrenador de l’entitat, s’espera que a final de temporada “siguem un dels equips que se salvi”. “Això és una “marató”, anem setmana a setmana i sempre tenint fe”, reconeix el tècnic.
L’equip rep diumenge l'Igualada al Joan Capdevila, desè a la classificació i amb fites similars a les del Tàrrega. L’equip de l’Urgell intentarà aprofitar la bona ratxa que està aconseguint i seguirà amb l’idea de millorar-la. Molta sort, Tàrrega!